Skip to content

Poppy Counseling

Poppy Counseling is een counseling bedrijf gevestigd in Gouda.
De visie van Poppy Counseling is “dat een mens het verdient om compleet en volledig zichzelf te mogen zijn”.

Visie van Poppy Counseling

“De inspiratie voor de bedrijfsnaam komt van de ‘poppy’ – een klaproos. Klaprozen groeien overal en als ze bloeien zijn ze ontzettend prachtig. Klaprozen groeien echter wel alleen op de plek waar ze zijn komen aanwaaien en geworteld zijn, ook als dat een minder gunstige plek is (denk maar eens aan die dappere klaprozen die uit asfalt groeien – dat moet best een zware taak zijn voor zo’n plantje). Trek je een klaproos uit de grond dan overleeft hij dit vaak niet en hij zal in ieder geval inklappen en niet meer zo mooi bloeien. Zo ook mensen, die groeien natuurlijk niet in het asfalt, maar bij hun moeder in de buik. Niet voor iedereen is dat een gunstige plek, maar het is wel de enige plek waar ze kunnen groeien.

En ook voor mensen is die plek erg bepalend voor hun leven. Mensen kunnen ook niet zomaar ‘verplaatst’ worden en alleen wortelen op hun eigen plek. Ook een mens die zich niet lekker in zijn, haar of hen vel voelt zitten, niet volledig zichzelf mag zijn, of om een andere reden op de verkeerde plek staat, zal net als de klaproos dichtklappen. Het doel van de counseling is om hier inzicht in te verkrijgen en stap voor stap weer op een voor jou veilige en fijne plek in het leven te komen staan.”

(Bron: https://poppycounseling.nl/)

Het concept

Zoals de visie al aangeeft was er visueel al duidelijk aangegeven dat ze een ontwerp wilde hebben met het gebruik van klaprozen. Het idee dat klaprozen zelfs vanuit asfalt of andere lastige situaties kan groeien heeft de basis gelegd van het logo ontwerp. 

Tijdens de counseling wordt je ondersteund en helpt ze je stappen te zetten waar je tegenaan loopt in het leven, vandaar dat de klaprozen op een vriendelijke, ronde manier worden ondersteund.

Uitgevoerd voor Poppy Counseling:

  • Logo ontwerp
  • Visitekaartjes
  • Folder